måndag 4 april 2016

DRÖMMEN OM EN NYBYGGD PATRICIERVILLA
Jag dör vad detta är snyggt!  
Stora pardörrar och ett däck som leder ut till en stoor trädgård med allt att önska. Mmm, jag drömmer, jag drömmer

  Det här suddiga huset går det att se mer av hos Bo Bedre. Det tillhör en familj som designat och byggt detta själva. Japp, det är alltså inte ett gammalt hus från mellan 1860 - 1930-talet då dessa var som vanligast utan det är ett språjlans nytt. 
 Som golv ska vi ju definitivt ha ett rutigt golv i hallen, det ser ju så härligt ut. Blågrå-vitt rutigt golv, då får man in lite av den lantliga charmen också. Sen är ju en vitbetsad fiskbensparkett en självklarhet och måste helt enkelt finnas

 


Samtliga bilder är hittade på Pinterest med sökningen "patriciervilla"Go'kväll 
  
  
  
Ja här sitter vi och dregglar 
 Vi drömmer oss bort till en tid då vi bor i vårt alldeles egendesignade hus. Vår nationalromantiska patriciervilla. Vi har sagt att vi ska korsa ett klassiskt nationalromantiskt hus med en patriciervilla. De är trots allt besläktade de här två stilarna så det går nog alldeles ypperligt att para  ihop dom.   
   
Stora rum, högt i tak, fiskbensparkett, öppen spis, snickarglädje, höga fönster med spröjs, kök i herrgårdsstil, svarta ytter-pardörrar, vit/grå puts, trädgård á la Selma Lagerlöf... ja listan går att göras lång och drömma kostar ingenting. Men nu har vi en dröm att sträva emot iaf, båda två.   
   
Vi har suttit här idag och kollat upp olika arkitektfirmor för att få ett hum om vad det kan röra sig om för pris. Vi säger det båda två att om man nu ändå ska hosta upp x antal miljoner kronor för ett begagnat hus som ändå inte är så som du vill ha det kan man lika gärna lägga de x antal miljonerna på att bygga ett eget precis som man vill ha det.   
   
Jag är liite allergisk mot nyckelfärdiga hus då jag tycker att de vid husen som har en stil av att vara lantliga eller "New England" missar att genomföra det även på insidan. Det blir lite "plastigt" liksom.   
   
Men vem vet, kanske kostar det både hej och kom och hjälp mig att rita eget. Förmodligen gör det ju det, men att köpa hus idag kostar också hej och kom ... 
Det ska bli enormt spännande att jobba emot iaf, så mycket kan jag säga :) 
  
  
Nattinatt vänner.  
Stor kram 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar